HockeyNews
PLUS

Örebros stortalang om petningen: "Besviken över att inte få lira"

(26308) Leo Carlsson Örebro
Bildbyrån

Publicerad: 27 januari 2023

FacebookXWhatsApp
Leo Carlsson, 18, ligger tvåa i juniorernas poängliga i SHL.
Men efter medaljmissen i JVM har det gått trögare och i Örebros förlust hemma mot Oskarshamn fick han sitta på läktaren.

Örebroforwarden Leo Carlsson fyllde nyligen 18 år. Trots sin unga ålder är han inne på sin andra SHL-säsong. Det har blivit 17 poäng (5 mål, 12 assist) på 30 SHL-matcher och han har med sitt kloka och mogna spel lockat NHL-klubbar från hela Nordamerika till Behrn arena för att studera honom inför sommarens draft där han spås att bli vald bland de första talangerna.

Poängmässigt ligger Carlsson tvåa bland SHL:s juniorer efter Rögles österrikiske stortalange Marco Kasper som har gjort 19 poäng (7 + 12) på 37 SHL-matcher.

Efter JVM i Kanada har det varit lite tuffare för Leo Carlsson i SHL och inför mötet med Oskarshamn tog huvudcoachen Niklas Eriksson beslutet att vila 18-årige Carlsson, som fick göra skadade backen Philip Holm sällskap på pressläktaren.

LÄS MERSpikat: Simon Forsmark lämnar Örebro: "Jättekul att komma till Timrå"

Eriksson till Nerikes Allehanda:

– Vi har sett i hans prestationer under den här perioden att han inte riktigt haft den glöden i ögonen och den energin som är så typisk för Leo. Han spelar normalt på någon form av energi och kreativitet, och nu har det sett lite trögt ut. Och det är inte konstigt. Det har varit en otrolig säsong för Leo, på många olika sätt.

Leo Carlsson själv kan delvis hålla med i Niklas Erikssons beskrivning av läget.

– Både och. Man är ju besviken över att inte få lira så klart. Det borde man vara, säger Carlsson till tidningen.

Eventuellt är den 18-årige forwarden med redan på lördagen mot Leksand. Han medger att spelet inte riktigt har stämt på sistone.

– Det är svårt att förklara. Själva spelet har väl inte suttit. Det har blivit lite mer brunkarhockey från min sida sedan jag kom hem. Självförtroendet har jag alltid haft men det är inte samma lir med pucken. Men jag vet att det finns där. Bara att komma tillbaka hungrigare. Sedan får man se vilka man får lira med också, säger han till NA.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!